Wat is Aikido?

Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. Door dagelijkse training blijft de geest scherp en het lichaam getraind.

Het uitgangspunt van de aikido-techniek is het verstoren van het evenwicht van de aanvaller, door diens stoot- of slagkracht het doel te laten missen en aldus door het zwaartepunt heen te trekken, dit geschiedt door soepele, cirkelvormige bewegingen. Alle draai- en schroefbewegingen lopen uit op een worp- of hefboomtechniek. Het aikido kent drie basishoudingen en bovendien het gebruik van beide vlakke handen als een soort zwaard, verscheidene worpen en hefboomtechnieken, zoals de armklem. Omdat het traditionele aikido niet als wedstrijdsport wordt beoefend verlopen de demonstraties en examenoefeningen volgens een vastgesteld schema, waarin de verscheidene technieken aan bod komen.

Aikido Stijl

In het Aikido worden er verschillende stijlen beoefend. Onze leraar Isaac Reawaruw heeft in Japan getraind onder Rinjiro Shirata & Morihiro Saito.  Isaac Sensei traint vanaf 1978 Aikido en is momenteel actief in Harlingen (Friesland).  Er zijn niet veel leraren die dicht bij de bron van Aikido konden trainen.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geraakt en wil je graag een proefles mee trainen? Neem contact op